Uznesenie VV KSTZ BB

28.01.2024 16:47

Uznesie VV KSTZ BB1/2024

 

VV KSTZ BB na svojom online zasadnutí dňa 19.1.2024 Schválil per – rolam uznesenie VV 1/2024 Prítomní: Perháčová, Turčan, Kačáni, Gajdoš, Jankech

 

Fungovanie Oblastných zväzov združených pod KSTZ BB. Neustále pretrvávajúce problémy účasti registrovaných a neregistrovaných hráčov v súťažiach riadených SSTZ , KSTZ a OBSTZ.

 

Registračný poriadok

 

2.1. ZÁKLADNÉ USTANOVENIA

2.1.1. Športovec, ktorý sa chce zúčastniť súťaží v stolnom tenise, musí byť registrovaný podľa tohto registračného poriadku. Registrácia je podmienkou účasti vo všetkých majstrovských súťažiach organizovaných Slovenským stolnotenisovým zväzom (ďalej len SSTZ) na rôznych úrovniach, resp. inými organizáciami dobrovoľne združenými v SSTZ.

2.1.2. Registráciu hráčov na Slovensku vykonáva výlučne sekretariát SSTZ.

2.1.3.a Hráč stolného tenisu môže byť registrovaný len za jeden oddiel - klub a vlastniť len jeden registračný preukaz. Údaje v registračnom preukaze sa musia zhodovať s centrálnou databázou hráčov SSTZ.

2.1.3.b Hráč stolného tenisu môže štartovať iba za oddiel v ktorom je registrovaný, respektíve za klub v ktorom má platne vyznačené hosťovanie, alebo výnimočné hosťovanie.

 

Uznesenie VV č.1 1.

Všetky kluby v oblastiach spadajúcich do Banskobystrického kraja a patriace pod KSTZBB, teda kluby patriace do OBSTZ BB, ZV, ZH a RS k dátumu 1. 7. 2024 môžu mať na súpiskách súťaži spadajúcich pod stolnotenisový zväz (teda krajské i oblastné súťaže s názvom KSTZ, OBSTZ) len registrovaných hráčov.

2. Od nového súťažného ročníka 2024/2025 pod hlavičkou KSTZ BB, OBSTZ môžu štartovať v týchto súťažiach len registrovaní hráči.

3. Kvalifikáciu klubov 2023/2024 do 4.ligy môžu hrať len družstva, ktoré majú na svojich súpiskách vo všetkých súťažiach len registrovaných hráčov.

 

Nečlenovia SSTZ v riadiacich funkciách OBSTZ Článok 4

Predpisy a rozhodnutia členov SSTZ

1. Kluby, oddiely, oblastné, okresné, regionálne výbory SSTZ a iné právnické osoby (združenia športovcov, trénerov, rozhodcov a pod.), ktoré sa chcú podieľať na športovej činnosti v rámci SSTZ, musia byť členmi SSTZ .

2. Ak SSTZ zistí zásadný nesúlad predpisu člena SSTZ s predpismi SSTZ, uloží členovi SSTZ jeho odstránenie Oblastné zväzy sú riadnymi členmi SSTZ a sú pre nich predpisy SSTZ (stanovy, prestupový, registračný poriadok a iné.) záväzné a sú povinné ich dodržiavať.

 

Článok 9 Riadne členstvo v SSTZ

2. Riadnymi členmi SSTZ po splnení podmienok stanovených Stanovami sú:

a) športové kluby, ktoré sú právnickými osobami,

b) regionálne, krajské, okresné a oblastné výbory SSTZ,

c) združenia klubov a iné organizácie hráčov, rozhodcov, trénerov,

 

Uznesenie VV č.2 

Všetci zástupcovia VV Oblastných zväzov (predseda, podpredseda, tajomník, pokladník atď.), musia byť členmi SSTZ. Musia byť zvolení na schôdzi klubov zástupcami klubov, ktorí sú riadnymi členmi SSTZ. Oblastné zväzy a ich predstavitelia, ktorí nie sú občianskymi združeniami, nemajú právnu subjektivitu, nemôžu byť poberateľmi dotácií od SSTZ ani od KSTZ. Takéto zväzy a ich predstavitelia strácajú všetky práva členov SSTZ poľa článku 13 (Stanov SSTZ) teda aj práva člena SSTZ - OBSTZ voliť a byť volený, zúčastňovať sa na konferencii KSTZ BB atď... Preto spoločne s VV KSTZ BB do 31.7.2024 je potrebné tieto nedostatky odstrániť.

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode