Zápis zo stretnutia vedúcich družstiev.

30.08.2019 18:33

Dňa 30.8.2019 o 16.00 hod. sa uskutočnila v Selciach schôdza vedúcich družstiev ObSTZ BB + BR. Záväzne sa prihlásilo do nového ročníka stolnotenisových súťaží 20 družstiev.

 

V úvode predseda ObSTZ privítal zúčastnených vedúcich družstiev /všetky družstvá okrem Ľubietovej - ospravedlnená /, následne zhodnotil minulý ročník našich súťaží. V ďalšom bode stretnutie vedúcich družstiev potvrdilo zloženie STK – predseda Ing. Lacika, členovia Pavol Chromek a Boris Slabej.

 

Ďalej sa stretnutie vedúcich družstiev zaoberalo organizáciou našich súťaží. Vzhľadom na to, že sa do našich súťaží prihlásilo 20 družstiev, predseda ObSTZ navrhol vytvoriť budúcu 5. ligu z 10 družstiev a 6. ligu tak isto z 10 družstiev. Z družstiev oprávnených štartovať v budúcej 5. lige sa do 5. ligy prihlásilo len 9 družstiev, nakoľko Riečka ide hrať po dohode s Predajnou „A“ 4. ligu, družstvo Podkonice „C“ sa neprihlásilo do súťaže a postupujúce družstvo zo 6. ligy Malachov ide hrať 4. ligu po dohode s družstvom Orovnice. Predajná sa rozhodla prihlásiť do našich súťaží iba jedno družstvo. Podobne i družstvo Medzibrodu prihlasuje do našich súťaží iba jedno družstvo.

 

Bolo dohodnuté, že 5. ligu budú hrať nasledovné družstvá :

 

Podbrezová-Dubová „A“

Predajná

Selce „A“

Lučatín „B“

Ľubietová „A“

Brezno „C“

Medzibrod

Kremnička

Podlavice „B“

Braväcovo

 

6. ligu budú hrať

 

Cobra

Podbrezová-Dubová „B“

Valaská

Podlavice „C“

Selce „B“

Lučatín „C“

Slovenská Ľupča „A“

Slovenská Ľupča „B“

Selce „C“

Ľubietová „B“

 

Záväzný záujem o zaradenie do súťaže registrovaných družstiev prejavili tieto družstvá 5. ligy – Podbrezová-Dubová „A“, Lučatín „B“, Ľubietavá, Brezno „C“, Podlavice „B“ a  Podlavice „R“ - registrovaná časť hráčov družstva Podlavice „C“. Všetky družstvá odohrajú registrovanú súťaž v rámci našej 5. ligy, družstvo Podlavice „R“ odohrá individuálne svoje stretnutia doma i vonku podľa dohody podobne ako minulý rok družstvo Malachova. S družstvom Podlavice „R“ - vedúci Boris Slabej, bolo dohodnuté, že svoje zápasy v registrovanej súťaži odohrá do 4.4.2020.

 

V ďalšom bode predseda zhrnul základné pravidlá našich súťaží – termíny zápasov a ich uskutočnenie, nahlasovanie výsledkov, rebríčky, súpisky, prestupy, pravidlá pre postup a zostúpenie. Schôdza vedúcich družstiev potvrdila základné pravidlá i pre tento ročník našich súťaží s jedinou úpravou ohľadne prestupov. V platnosti zostal prestupový termín pre „našich“ hráčov – vianočná prestávka, hráči z vyšších súťaží, ktorí odohrali nejaké zápasy v aktuálnom ročníku nemôžu v priebehu našej súťaže prestúpiť do niektorého nášho družstva.

 

Vzhľadom na to, že hráme súťaž s 10 družstvami, bolo dohodnuté, že tento ročník začneme až 5. októbra, v týždni so sviatkom zosnulých bude voľno a posledné kolo v tomto ročníku odohráme 7. decembra. Termín 14. decembra je rezervovaný pre Vianočný turnaj v Selciach. Po Novom roku začneme súťaž 11. januára a ukončená bude 7. marca.

 

Hodnotenie jednotlivcov sa bude robiť za rovnakých podmienok ako minulý rok.

 

K návrhu na vytvorenie dvoch 5. líg s celokrajskou pôsobnosťou stretnutie vedúcich družstiev zaujalo negatívny postoj, vzhľadom na zmenšujúci sa počet prihlásených družstiev, tento návrh sa javí ako likvidačný pre ďalšie pokračovanie našich súťaží do budúcnosti. Bolo konštatované, že v našich podmienkach nevidíme možnosti pre naplnenie návrhu bez vážneho narušenia našich súťaží.

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webu zdarmaWebnode