Zápis zo stretnutia vedúcich družstiev.

01.09.2023 19:06

Dňa 31.8.2023 o 16.00 hod. sa uskutočnila v Selciach schôdza vedúcich družstiev ObSTZ BB + BR. Záväzne sa prihlásilo do nového ročníka stolnotenisových súťaží 20 družstiev.

 

V úvode predseda ObSTZ privítal zúčastnených vedúcich družstiev /ospravedlnené družstvá - Podlavice, Medzibrod a Braväcovo, následne zhodnotil minulý ročník našich súťaží. Konštatoval, že bol rád za pokojný priebeh súťaží a poďakoval sa družstvám, že boli dohraté všetky odložené zápasy. V ďalšom bode stretnutie vedúcich družstiev zvolilo nové zloženie STK – predseda Ing. Lacika, členovia Hronček Jaroslav a Svetlík Daniel.

 

Ďalej sa stretnutie vedúcich družstiev zaoberalo organizáciou našich súťaží. Vzhľadom na to, že sa do našich súťaží prihlásilo 20 družstiev /družstvá Podbrezovej A a Selce A budú hrať tento rok 4. ligu/, predseda ObSTZ navrhol vytvoriť budúcu 5. ligu z 10 družstiev a 6. ligu z 10 družstiev. Stretnutie vedúcich družstiev sa zaoberalo zložením budúcej 5. ligy. Všetky ostatné družstvá s právom štartu v 5. lige potvrdili svoj záujem o zaradenie do 5. ligy a následne bol ich počet doplnený po dohode družstvami Braväcova a Z. čivavy. V mesiaci september 2023 bude potrebné u tých družstiev, ktoré nedodali súpisky, hracie časy a kontaktné osoby za družstvo ich doplniť mailom. Bolo dohodnuté, že súťaže budú zahájené v prvom októbrovom týždni /po parlamentných voľbách/.

 

Bolo dohodnuté, že 5. ligu budú hrať nasledovné družstvá :

 

Lučatín "B"

Ľubietová „A“

Podlavice „C“

Medzibrod „A“

Brezno „C“

Dubová - Podbrezová „B“

Kremnička

Selce "B"

Braväcovo

Z. čivavy

 

6. ligu budú hrať

 

Ľubietová „B“

Dubová - Podbrezová „C“

Lučatín „C“

Medzibrod "B"

Cobra

Slovenská Ľupča „A“

Valaská

Slovenská Ľupča „B“

Selce „C“

Selce "D"

 

Záväzný záujem o zaradenie do súťaže registrovaných družstiev prejavili tieto družstvá 5. ligy – Lučatín „B“, Ľubietavá „A“, Podlavice „C“, Brezno „C“ a Selce "B". Všetky družstvá odohrajú registrovanú súťaž v rámci našej 5. ligy. Vzájomné zápasy odohrajú iba registrovaní hráči.

 

Ďalej predseda informoval, že mal telefonát s p. Zliechovcom, ktorý mu oznámil, že SSTZ kúpil licenciu na nový systém evidencie stolnotenisových súťaží používaných vo vyšších súťažiach a je záujem, aby už v tomto ročníku bol bez úplaty používaný vo všetkých našich súťažiach. Predseda dostal prístup do systému, dostane príručku k práci so systémom a následne postúpi prístupové práva jednotlivým družstvám. Ak dané družstvo bude mať problém s vyplňovaním výsledkov, je tu možnosť zaslať mu mailom zápis o stretnutí a on zabezpečí jeho doplnenie do systému.

 

V ďalšom bode predseda zhrnul základné pravidlá našich súťaží – termíny zápasov a ich uskutočnenie, nahlasovanie výsledkov, rebríčky, súpisky, prestupy, pravidlá pre postup a zostúpenie. Schôdza vedúcich družstiev potvrdila základné pravidlá i pre tento ročník našich súťaží identické s minuloročnými pravidlami.

 

Na schôdzke bol vyjadrený opätovný záujem usporiadať Majstrovstvá oblasti BB+BR v termíne, ktorý vyčlení KSTZ pre poriadanie Okresných majstrovstiev v rámci nášho kraja. Predseda ObSTZ podmienil organizáciu majstrovstiev možnosťou účasti na nich pre našich hráčov z vyšších súťaží. Predbežne boli oslovené oddiely z Brezna, Dubovej a Seliec, aby zvážili možnosť usporiadať takýto turnaj.

 

 

 

 

 

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode